1. ALGEMEEN

Bij het huren van een verblijf aanvaardt de huurder de algemene huurvoorwaarden, zoals ze hierna bepaald zijn.

2. HUUROVEREENKOMST

De huurder verklaart kennis te hebben genomen van de algemene huurvoorwaarden en de onderstaande bijzondere voorwaarden te aanvaarden. Elke reservering die wordt afgerond door op 'boek' te klikken, impliceert een elektronische handtekening die dezelfde waarde heeft als een handgeschreven handtekening.

3. TOEGESTANE CAPACITEIT VAN DE WONING

Bij de reservering dient de gewenste duur van het verblijf alsook het aantal personen met aanduiding van hun naam en voornaam (inclusief kinderen en baby’s) te worden opgegeven. De vakantiewoning kan maximaal door (in te vullen) personen worden betrokken. Het is verboden om de vakantiewoning met meer mensen dan opgegeven te betrekken, hetgeen aanleiding kan geven tot de verbreking van de huurovereenkomst. http://www.durbuyproperties.be/

4. INVENTARIS

In de keuken van elke vakantiewoning is een detail van het serviesgoed te zien.

Indien u in het verblijf een gebrek zou vaststellen tot betrekking tot de inventarislijst of indien de woning niet proper zou zijn, neem dan contact met ons op via +32 (0)86 65 03 77 of stuur ons een e-mail via info@durbuyproperties.be

5. HUURPRIJS - AANBETALING - SALDO BEDRAG

5.1 Het tarief dat bij de boeking wordt weergegeven, is inclusief alle kosten, d.w.z. water, elektriciteit, verwarming en eindschoonmaak. De boekings- en reserveringskosten (20 €) en de toeristenbelasting (2 €/pp/nacht) worden opgeteld bij het sluiten van de reservering bij de eindprijs. De huurprijs is inclusief BTW.

De huurprijs van sommige gîtes is inclusief verzorging van het beddengoed, zie de beschrijving op de website http://www.durbuyproperties.be/

5.2. Bij de reservering:

  • of de klant betaalt het totaalbedrag van het verblijf met Creditcard of Bancontact bij de reservering

  • of er wordt een borg van 30% van het totaalbedrag van het verblijf in rekening gebracht op de Creditcard

Het saldo, d.w.z. 70% van de huurprijs, wordt 30 dagen voor de aankomstdatum automatisch van de Creditcard afgeschreven.

N.B. In geval van niet-betaling op het moment van de reservering voor een aankomst binnen 30 dagen, zal het totaalbedrag van uw verblijf automatisch in rekening worden gebracht op uw Creditcard.

OPGELET : de reservatie zal definitief zijn na ontvangst van dit saldo bedrag.

6. EXTRA KOSTEN - SCHADE

6.1 De kosten die de huurder op zich zal moeten nemen zijn de volgenden :

6.1.1 Zakken hout 9,00 € / zak.

6.1.2 Biervaten zullen in de chalets/vakantiehuizen forfaitair gefactureerd worden aan 150 € per vat. Elk aangebroken vat zal dus volledig gefactureerd worden.

6.1.3 Huisdier(en) toegestaan in bepaalde woningen: 15 € / dier / verblijf (maximaal 1 of 2, afhankelijk van de capaciteit van de gîte/chalet. Zie onze website http://www.durbuyproperties.be/

6.1.4 Huur bedlinnen : 12 €/pp (op aanvraag)

6.1.5 Huur badhanddoeken : 8 €/pp (op aanvraag)

6.1.6. Balneo Villa Savoyarde (hammam, sauna, jacuzzi, straal douche) : aangerekend op basis van tellerstanden

6.2 De huurder is verantwoordelijk voor het onderhoud van het gehuurde en is aansprakelijk voor de schade die hij tijdens zijn verblijf veroorzaakt. Alle kosten voor het herstellen van schade of het vervangen van beschadigde voorwerpen zijn ten laste van de huurder. De kosten worden van uw Creditcard afgeschreven.

6.3 Het totale bedrag dat op uw huurcontract staat vermeld, is geldig voor het weekend, de midweek of de week. Als wij echter tijdens uw weekend, midweek of week overmatige consumptie constateren, behoudt Durbuy Properties zich het recht voor om de hoeveelheid van uw verbruik te verhogen.

Voor langere huurperiodes behoudt Durbuy Properties zich het recht voor om het verbruik van water, elektriciteit en verwarming te verhogen of te verlagen. Dit om hogere of lagere verbruikskosten te dekken.

7. SLEUTELOVERHANDIGING

Informatie en instructies over de overhandiging van de sleutels worden 2 dagen voor de aankomstdatum per e-mail toegezonden. Het verhuurde pand zal pas vanaf 16.00 uur toegankelijk zijn.

8. OPZEGGING VAN HET HUURCONTRACT

Ingeval van opzegging door de huurder, om welke reden dan ook, wordt het betaalde voorschot van 30 % niet terugbetaald. Elke opzegging van de huurovereenkomst dient onmiddellijk en schriftelijk (brief of email) kenbaar gemaakt te worden. Ingeval van opzegging binnen de 30 dagen voor de huurperiode, is de totaliteit van het huurbedrag verloren. Durbuy Properties behoudt zich het recht om de huurovereenkomst op te zeggen ingeval van overmacht. Indien de huurder de betalingstermijnen niet naleeft, dan behoudt Durbuy Properties zich het recht de reservatie te annuleren en de aanbetaling van 30 % als schadevergoeding voor zich te houden.

9. VERANTWOORDELIJKHEDEN - RESPECT VOOR DE PLAATS EN DE BUURT

Durbuy Properties kan in geen enkel geval verantwoordelijk gesteld worden voor schade door de huurder veroorzaakt tijdens zijn verblijf in de woning en dit zowel binnen als buiten het gehuurde goed.

Het gebruik van rookmachines is ten strengste verboden. Als het brandalarm geactiveerd wordt, worden onze veiligheidsdiensten gewaarschuwd. De verplaatsing van ons personeel of de brandweer wordt u in rekening gebracht.

Na 22u is elke vorm van nachtlawaai verboden (politieverordening). Indien de huurder de buurt ernstig zou storen, zal hem de toegang tot de vakantiewoning ontzegd worden : het huurcontract zou daarbij als nietig beschouwd worden en de huurprijs zou in geen enkel geval terugbetaald worden.

10. BEVOEGDE RECHTBANK

Ingeval van geschil, zijn enkel de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Marche-en-Famenne bevoegd.